Gyerek ruhák, sapkák, sálak

Bébi overál kötése

Bébi overál, illetve bébi overálzsák kötése, részletes kötés leírással. Kötött bébi overál, ami zsákká is átalakítható, a kötéshez bébi akril fonalat ajánlok, lehetőleg pihe-puha alergiamentes fonalakból kössünk újszülötteknek, pici babáknak.


Méret: 2-4 hónapos babára
Hozzávalók a bébi overál kötéshez: 100 g melange fonal (100% akril, 400 m/100 g), 2,5 körkötőtű, 2-es horgolótű.

Kötésminták: sima kötés, lusta kötés.
Méretpróba: 22 szem és 30 sor = 10 x 10 cm. bébi overál kötés

Figyelem! Az overált egybe kötjük, fentről lefelé. Felszedünk 58 szemet és a következőképpen elosztjuk: 1 szélszem, 8 szem – fél eleje, 1 szem – raglán, 9 szem -ujja, 18 szem – háta, 1 szem – raglán, 9 szem – ujja, 1 szem – raglán, 8 szem – fél eleje, 1 szélszem.
Sima kötéssel kötünk, a színén minden sorban a raglén mindkét oldalán szaporítunk 1 szemet (összesen minden sima sorban 8 szemet szaporítunk). Így addig kötünk, míg a raglán vonal nem éri el a 14 cm-t. Majd segédtűre vesszünk 43 szemet, ez lesz majd az ujja, és elkezdjük kötni az elejét és a hátát.

Eleje, háta: 34 cm-t oda-vissza sorokkal kötünk, kivágással az elején. Majd a hátán elosztjuk a munkát (53/53 szem) és külön kötjük a jobb és bal felét, ami még 20 cm. Majd egyenletesen minkét lábszáron 5 szemet fogyasztunk és 2 cm-t lustakötéssel kötünk. Közben mindkét részét kettéhajlítjuk (eleje és háta), és az elején, a szegély első sorában három gomblyukat csinálunk (2 szem egybe leköt, ráhajtás), minden 4. szem után, a hátán nem csinálunk gomblyukat.

Ujja: sima kötéssel kötjük, minden 5 sorban 8 x 1 szemet fogyasztunk. Majd kötünk 2 cm-t lustakötéssel és leláncoljuk a szemeket.

Hasonló bejegyzés: kötött pulcsi bébiknek

Összeállítás: összevarrjuk az ujjakat. Az elején a szegély mentén 6 sort horgolunk rövidpálcával. A bal lábszáron a 3 sorban egyenletesen elosztva 7 gomblyukat csinálunk. A hátán ugyanúgy horgoljuk a szegélyt, csak a 3 gomblyukat  a jobb lábszár aló részén csináljuk. Az 1 sz. képen látható.
A nyakkivágást 6 sor rövidpálcával körbehorgoljuk.
Felvarrjuk a gombokat: 7 pici gombot a fél eleje szegélyére, 3 nagyot – a hátsó rész belsejébe, a 2 sz. kép szerint, 6 nagy gombot – a háta alsó szegélyére belülről, a 3 sz. kép mutatja.

bébi overál szabásminta

baba overál kötés

bébi overál szabásminta

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük