Pulóverek, kardigánok

Hangszer mintás kötött pulóver

Valódi, nagyon zenés kötött pulóver, van rajta minden: gitár, zongorabillentyű, violinkulcs és sok-sok zenehang, a gitárt és a kottát leszámolható rajz alapján kötjük, a pulóvert pedig a leírás szerint.

A pulóver mérete: 36-38
Hozzávalók a kötéshez: 600 g narancssárga és 100 g fekete rugalmas fonal (100% gyapjú, 250m/100g), 3-as kötőtű.
Méretpróba: 24 szem ás 2 sor = 10 x 10 cm.

Hangszer mintás pulóver kötés leírás

Eleje: felszedünk 108 szemet és 2×2-es patentmintával kötünk a következő beosztással: 6 sor narancssárga, 2 sor fekete és 4 sor narancssárga.
Majd simakötéssel kötünk tovább. Kötünk 4 sort, majd megjelöljük a középső szemet és elkezdjük kötni fekete fonallal a gitárt az 1 sz. rajz alapján. A nagyobb részeket külön gombolyagból kössük. Ha befejeztük a rajzot, kötünk még 12 sort simán és leláncoljuk a szemeket.

Háta: felszedünk 108 szemet és 2×2-es patentmintával kötünk a következő beosztással: 6 sor narancssárga, 2 sor fekete és 4 sor narancssárga.
Majd simakötéssel kötünk tovább. Kötünk 8 sort, majd megjelöljük a középső szemet és elkezdjük kötni fekete fonallal a violinkulcsot a 2  sz. rajz alapján. Ha befejeztük a rajzot folytatjuk a kötés narancssárga színű fonallal. A 130 sor után elkezdjük a hangok kötését fekete fonallal a 3 sz. rajz alapján (a 6. szemtől a 23 szemig) és a fordított zenehangokat a 3 sz. rajz szerint  (a 81 szemtől), majd 8 sor után a 4 sz. rajz (a 34. Szemtől) és az 5 sz. rajz (48 szemtől) szerinti szemeket, és a 4 sz. rajz szerint (a 60 sortól).
13 sor után elkezdjük a fordított zenehangot kötni a 4 sz. rajz szerint (a 68 szemtől). Ha befejeztük a rajzot, kötünk még 14 sort simán és leláncoljuk a szemeket.

zene hang minta kötés
Ujja: bal ujja – felszedünk 52 szemet és 2×2-es patentmintával kötünk a következő beosztással: 6 sor narancssárga, 2 sor fekete és 4 sor narancssárga.
Majd simakötéssel dolgozunk tovább és a 6 sz. alapján fekete fonallal elkezdjük a billentyűzetet kötni, közben minden 4 sorban mindkét oldalin szaporítunk 1 szemet. 38 centire a patentmintától leláncoljuk a szemeket.
Jobb ujja – felszedünk 52 szemet és 2×2-es patentmintával kötünk a következő beosztással: 6 sor narancssárga, 2 sor fekete és 4 sor narancssárga.
Majd simakötéssel dolgozunk tovább, közben minden 4 sorban mindkét oldalin szaporítunk 1 szemet. 38 centire a patentmintától leláncoljuk a szemeket.

Összeállítás: összevarrjuk a vállakat. A nyakkivágás mentén felszedünk 110 szemet és 10 sort 2x2patentmintával kötünk a következő képen: 4 sor fekete, 6 sor narancssárga. Leláncoljuk a szemeket. Felvarrjuk az ujjakat, zárjuk az oldalvarrásokat.

zene minta kötés séma

gitár minta kötés

Egyéb pulóverek és kardigánok leírással

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük