Poncsók, sálak, kendők

Garbós poncsó kötése

Magas nyakú vagy garbós poncsó kötése, vállrésze fantáziamintával kiegészítve, leírással, mintarajzzal, magyarázattal. Divatos és fiatalos kötött poncsó,

A poncsó mérete: 36-38
Hozzávalók a kötéshez: 1200 g szürke fonal (50% gyapjú, 50% akril, 240 m/100 g), 4-es körkötőtű.
Kötésminták:

  • 2×2 patentminta
  • Sima kötés
  • Lusta kötés
  • Fantázia minta: a séma alapján kötjük. A rajz a minta színét mutatja, a visszáján úgy kötjük a szemeket, ahogy mutatkoznak.  Folyamatosan ismételjük a 1-16 sort.

Garbós poncsó kötés leírása: poncsó hátulról
A kötés három részből áll. Előbb megkötjük az alsó nagyobb részét, majd külön a fantáziamintás vállrészét, mely szélszemeiből megkötjük a garbót.
Felszedünk 112 szemet és 2 cm-t lustakötéssel kötünk. Majd a következőképpen elosztjuk a szemeket: szélszem, 5 szem lustakötés, 100 szem sima kötés, 5 szem lustakötés, szélszem. 35 cm magasságon félbeosztjuk a munkát és a következő 40 cm-s részt külön kötjük meg mindkét oldalon. 75 centire a kezdéstő, a szemeket ismét egyesítjük és simakötéssel kötünk tovább. 108 cm után kötünk 2 cm-t lustakötéssel és befejezzük a munkát.
Vállrész: felszedünk 19 szemet és 80 cm-t fantáziamintával kötünk a séma szerint. A vállrészt felvarrjuk a poncsóra (40 centi széles rész, ahol külön kötöttük mindkét felét), hátul szépen zárjuk a vállrészen is a varrást.
Garbó: felszedjük a vállrész szélszemeit és 12 cm-t kötünk 2×2 patentmintával, leláncoljuk a szemeket.
Zárjuk az oldalvarrásokat.

garbós poncsó kötésminta

Fantázia minta kötés jelmagyarázat

 garbós poncsó kötése

Még több poncsó kötése itt

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük