Gyerek ruhák, sapkák, sálak

Virágos kötött kislányruha

Álomszép domború virágmintás kötött babaruha. Kis hercegnő ruha kötése leírással és virág kötésminta séma alapján.

A ruha mérete: 12-18 hónapos babára
Hozzávalók a kötéshez: 150-200 g pamutfonal (50g/160m, 55% pamut, 45% akril), 3-as kötőtű, 3-as horgolótű, 1 pici gomb.

Kötésminták:
·    Pávaminta
·    Rizsminta
·    Virágminta

Virágmintás kislányruha kötés leírás

Háta: felszedünk 128 szemet és 1 sort simakötéssel (a visszája lesz) kötünk. Majd kötünk 20 sort pávamintával az 1. séma alapján. A 21. sortól rizsmintával dolgozunk tovább a 2. séma alapján.

virágmintás babaruha kötése
Fogyasztások: mindkét oldalon minden 8. sorban 3 x 1 szemet, minden 6. sorban 2×1 szemet, minden 4. sorban 7×1 szemet és minden 2. sorban 3×1 szemet fogyasztunk = 98 szem.

Derékvonal: 4 szem, majd 2×1 szem fogyasztás (megőrizve a mintát, 1-szer 2 szemet simán összekötünk, 1-szer 2 szemet fordítottan összekötünk), ismételjük a sor végéig = 66 szem.
A következő sorban lyukakat csinálunk a fűzőhöz: 4 szem, 1 fogyasztás, 1 ráhajtás, ezt ismételjük a sor végéig. Majd kötünk még 21 sort.

Karöltők: mindkét oldalon minden 2 sorban leláncolunk 1×3 szemet, 1×2 szemet, 3×1 szemet. Kötünk még 10 sort. Majd középen félbeválasztjuk a munkát, és mindkét részén kötünk még 10 sort, leláncoljuk a szemeket.
Eleje: a 21 sorig ugyanúgy kötjük, mint a hátát. A 21 sorban: 1 szélszem, 8 szem rizsminta, *15 szem virág minta (3. séma), 9 szem rizsminta *, megismételjük a *-tól a *-ig 3-szor, 15 szem virág minta, 7 szem rizsminta, 1 szélszem. babaruha kötés

A 21. sortól az 52. sorig virágmintával dolgozunk, közben elvégezzük az oldalfogyasztásokat, meg a karöltőket is úgy mint a hátán.

Nyakkivágás: leláncoljuk a középső 8 szemet és mindkét oldalát külön fejezzük be. A nyakkivágás kialakításához a kivágás belső szélén minden 2. sorban 1 x 2 és 3 x 1 szemet leláncolunk.

Összeállítás: zárjuk az oldalvarrásokat, összevarrjuk a vállakat, a hátát pici gombbal díszítjük, a derékvonalba belefűzzük a maradék fonalból horgolt vagy font fűzőt. A nyakkivágást és a karöltőket körbehorgoljuk 1 sor rövidpálcával.

virág kötésminta séma

bogyó kötése jelmagyarázat

Még több kötésmintát szeretnél látni? Akkor lájkold facebook oldalunkat!

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Velünk Kötni Jó!

(1) Hozzászólás

  1. oltean ildiko says:

    Lenne egy kerdesem, nem vagyok tisztaba az apasztasokkal, mar a nyolcadik sor utan kezdjuk az apasztasokat vagy csak ha befelezzuk a pavamintat? Kerem szepe vilagositsanak fel, mert nem vagyok tisztaban vele es minel hamarabb megszeretnem kotni a kisunokamnak. Tisztelettel Ildiko.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük