Ruhák, tunikák

Pántos kötött ruha

Pántos kötött ruha kreatív hölgyeknek. Arán mintás keresztezésekkel. A ruhát egész darabban kötjük, kötése elég gyors és könnyű, a munka pedig élvezetet nyújt.

A leírás igen kacifántosra sikerült, ezért az esetleges „nem túl érthető” magyarázatért megértéseteket kérem, próbáljátok újra olvasva értelmezni, valamint lent hozzászólásokkal lehet  segíteni egymás munkáját.

A ruha mérete: 38
Hozzávalók a kötéshez: 500 g fonal (200m/100g, 50% gyapjú, 50% akril), 3,5 és 4,5 kötőtű, 4 db gomb.
 

Kötés leírás

A kötést a zsebekkel kezdjük az A rajz szerint, 4,5-s tűvel. 13-15 cm-t kötünk a mintarajz alapján, majd még 2 cm-t 1×1-es patentmintával. A patentmintát 3,5-s tűvel kössük. ruha kötés minta
A ruha kötéséhez 3,5-s tűvel felszedünk 162 szemet és 17 sort 1×1-s patentmintával kötünk. A 18 sorban 4,5-s tűre váltunk és a következőképen kötünk: 10 szem patentminta, az A ponttól a B pontig  – a B rajz alapján.
Majd 16 szem – B-től C-ig – simakötés. A C ponttól a D pontig  – a C rajz szerint. A C ponttól az E pontig – 16 szem simakötés. Majd az F pontig a B rajz alapján, de előbb a minta, utána jön a patentminta.
A sémarajzok alapján folytatjuk a kötést, a zsebek helyét fordított kötéssel kötjük, ezek a sorok egyezzenek a zsebekre szánt sorokkal. Mikor elértük a zsebek magasságát, az A rajz szerinti mintával kötünk tovább, úgy, hogy a zsebek mintázata folytatódjon a ruhán is. A munkadarabunk 34 cm magas, most a GH és IJ pontok között 3,5-s tűvel dolgozunk. 2 cm után leláncoljuk a patentminta szemeit. A HI pontok között továbbra is 4-es tűvel kötünk, közben a széleken 1-1 szemet fogyasztunk, míg el nem érjük a C rajz szerinti mintarészt. A megmaradt részt egyenesen kötjük tovább a minta szerint, a legvégén kötünk 2 cm-t patentmintával. A BC és DE részekre az oszlopok között bevarrjuk a zsebeket.
 
Pántok: 3,5 tűvel kötünk két csíkot patentmintával. Felvarrjuk a háta szélére és az eleje szélére. Gombokkal díszítjük a pántokat és a zsebeket, ahogy a képeken is látható.

ruha kötésminta

kötött ruha

Még több ruha kötése leírással ITT

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük