Kötésminták

Kétoldalas kötésminta (békaláb)

A minta apró békalábakra hasonlít, így ezt a címet adtam neki. Egy igen különleges kötésminta, hiszen mind a fonákján, mind a színén ugyan úgy néz ki a minta.
Ezzel a kétoldalas kötésmintával szinte bármit köthetünk: pulóver, kabát, hosszú mellény, sapka, sál, körsál, de akár takaró is készülhet vele. A kötés technika nem nehéz, sima és fordított szemekből, valamint jobbra és balra csavarásokból áll, a mintához leszámolható rajz van:

A mintát én is megkötöttem a séma szerint. A séma a minta színét mutatja, a visszáján (páros sorok) úgy kötjük a szemeket, ahogy mutatkoznak. Azaz csak a páratlan sorokat vesszük figyelembe. A minta alapja 2 sima, 2 fordított és minden 10. sorban (5. Oda-vissza sorban) csavarásokat csinálunk.

A minta kétoldalú, vastag, meleg kötést ad, mindkét oldala jól mutat így tökéletes lehet kabát vagy téli kiegészítők kötéséhez.

Videó a békaláb minta kötésről:


A kötésminta színe:

A kötésminta fonákja (szerintem szebb):

Még több kötésmintát szeretnél látni? Akkor lájkold facebook oldalunkat!

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

(5) Hozzászólás

 1. Katalin Hidasi says:

  Tisztelt Kotni jo csoport.
  Most masodszor irok, megcsinaltam 20 sort a leirtak szerint. De sem ketoldalas nem lett, sot semmilyen kinezete van. Meg sem kozeliti a fentit. Pedig nem vagyok kezdo.

  Sok sikert masoknak. Katalin

  1. Klárika says:

   Kedves Katalin, sajnos látatlanban nem tudom hol a hiba, én dérekt megkötöttem és nekem jó lett, a fenti képeket én csináltam. Csinálok hozzá egy videót, mert tényleg nagyon jó kis minta, sajnálom, hogy nem sikerült. Üdv, Klára (admin)

 2. Katalin Hidasi says:

  KEdves Kotni jo csapat.
  En is probalkozom a ketoldalas bekalab mintaval, de nekem sem egeszen ugy nez ki. A minta azt irja, hogy minden 5-ik vagyis paratlan sorban van a csavaras, a szovegben meg 10 sort ir. Nagyon nem igy akar kinezni nekem. Nekem hianyzik a mintarajzrol a kovetkezo csavarasos lepes is.

 3. Tóth Ibolya says:

  Kedves Kötni jó csapat!
  Próbáltam ezt a békaláb mintát de nem igazán sikerült. Hogy tud egyforma lenni mindkét oldal?? Nem is úgy néz ki…. Ha fordítottra simát kötök rizs szerű lesz… Vagy minden második második sort úgy kell ahogy mutatkozik… De akkor nem lesz egyforma a két oldal… Valami nem jó!!
  Kérlek segítsetek!!!
  Nagyon tetszik ez a minta és közepes szintű kötőként nem jól olvasom a mintát.??
  Előre is köszönöm a választ !!!
  Üdvözlettel Tóth Ibolya

  1. Klárika says:

   Kedves Ibolya!
   Nem tudom mit ront el, de a minta séma jó. Fentebb tettem fel képeket a próbakötésről és minden rendben van. A minta kétoldalas . a páros sorokat (amikor visszafele kötünk) úgy kötjük, ahogy mutatkoznak, a páratlan sorokat figyeljük az a minta színe, bár ott is ugyanúgy kötjük a szemeket, ahogy mutatkoznak. Igazából az egész minta egy 2 sima,2 fordított , ahol 10 soronként csavarásokat csinálunk és ugyan úgy megy tovább a 2 sima, 2 fordított.
   Remélem sikerül Önnek is! Üdv. Klára (a Kötnijó egy szem csapata )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük