Kötésminták

Két ráhajtásos lyukacsos mintával kötött top (Videó)

Lyukacsos kötésminta, leírással és videóval.
Ezt a lyukacsos topot 4-es tűvel kötöttem Lanoso Alara fonalból, a fonal összetétele és vastagsága: 50% pamut, 50% akril, 50 gramm/140 m (a címkét fotóztam), de bármilyen más fonalból is meg lehet kötni.

A top S-es méretben készült, 72 szemmel kezdtem, 4 sor 1 sima / 1 fordított passzét, majd végig lyukacsos mintával kötöttem.

 


A lyukacsos minta 8 szemből áll, 4 szem jut a lyukra és 4 szem sima, így váltakoznak. A lyukacsos sorok között 6 sort kötünk harisnyakötéssel, azaz:

1. sor (színe): szélszem, * 2 szemet egybe lekötünk balra dőlő fogyasztással, 2 ráhajtás, 2 szemet egybe lekötünk jobbra dőlő fogyasztással, 4 szem sima * így kötünk végig a soron, szélszem.
2. sor (visszája): szélszem, minden szemet fordítottan kötünk, az első ráhajtást fordítottan kötjük, a másodikat simán.
3-8 sor: harisnyakötés, színén sima, visszáján fordított.
9. sor: szélszem, * 4 szem sima, 2 szemet egybe lekötünk balra dőlő fogyasztással, 2 ráhajtás, 2 szemet egybe lekötünk jobbra dőlő fogyasztással* így kötünk a sor végéig, szélszem.
10. sor (visszája): szélszem, minden szemet fordítottan kötünk, az első ráhajtást fordítottan kötjük, a másodikat simán.
11-16 sor: harisnyakötés, színén sima, visszáján fordított.

Ezt a 16 sort kötjük újra és újra.

Megjegyzés: mint a videóban is látható, én a sor elején és a sor végén, a szélszem után és előtt kötöttem még pluszban 1 sima szemet (csak, hogy majd az összevarrásnál szép legyen a vonal).

Két ráhajtásos lyukacsos kötésminta videó:

 

Még több kötésmintát szeretnél látni? Akkor lájkold facebook oldalunkat!

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük