Kötősuli

Szemek felszedése, kötés megkezdése, sima és fordított szemek kötése – videó lecke

Ebben a videóban megmutatom, hogyan kell felszedni a szemeket két tűvel, a sima és fordított szem kötését.
A videóban megmutatom a kötés megkezdését, azaz a szemfelszedést. Ez egy ismert módszer, gyorsan lehet vele haladni.

Először legombolyítunk a fonalból elegendő hosszúságot, ez kb. a szükséges hosszúság háromszorosa, pl. ha 20 cm széles lesz a kezdősor, akkor kb. 60 cm fonalat hagyjunk a szemfelszedésre (de inkább legyen több mint kevesebb, mert különben újra kell majd kezdeni).

A videóban két tűvel szedem fel a szemeket. Ugyanezzel a módszerrel lehet szemeket felszedni egy tűre is, azaz ugyanúgy csináljuk, mint a videóban, csak egy tűvel. Ebben az esetben nem kell meghúzni szorosra a fonalat, hagyjuk picit lazábbra a felszedett szemeket.Szemfelszedés egy vagy két tűvel, mi a különbség? Ha egy tűre szedjük fel a szemeket, akkor a kezdősor szorosabb lesz, illetve kell egy kis gyakorlat, hogy a felszedett szemek egyformák legyenek. Ezért kezdőknek a két tű alkalmazását ajánlom, nem lesz túl szoros a kezdősor és könnyebb szabályos szemeket csinálni.

A videó második felében megmutatom a sima és a fordított szemek kötését, oda-vissza kötésnél (körbekötés esetében a szemek másképp vannak a tűn).A sima szemképzésnél a fonal tű mögött van és a hátsó szálból kötjük le a szemet.

A fordított szemképzésnél a fonal a tű előtt van és az első szálból kötjük le a szemet.

Videó:

Kedves kötni tanuló, amennyiben valami nem egyértelmű a videóban, illetve szeretnél újabb kötés videó leckét tőlem, kérlek, iratkozz fel youtube csatornámra és írd meg kommentbe, miről készítsek újabb videót, illetve mi az, ami nehezen érthető a már feltöltött videóban. Köszönöm, hogy velem vagy!

 

Még több kötésmintát szeretnél látni? Akkor lájkold facebook oldalunkat!

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük