Kötésminták

„Életfa” kötésminta

„Életfa” fantázianévre keresztelt kötésminta sémarajz.

A kötésmintát a Facebook oldalunk követői nevezték el, rengetek szebbnél szebb neveket ajánlottak a felhasználók: pl. Tulipán, Lótusz, Csipke rózsa, Pünkösdi rózsa, Gránátalma, Rózsabimbó, Hagymácska, Mimóza, Pávaszemes, Búzavirág, Búzakalász, Pávatoll, Ananász, Liliom, Szamóca… A legtöbb lájkot az „Életfa” kapta, ezért legyen ez a neve.

???? Köszönöm a sok ötletet, lesz miből válogatni legközelebb.

Életfa kötésminta sémarajz:

Jelmagyarázat itt található: Kötés jelek értelmezéseMég több kötésmintát szeretnél látni? Akkor lájkold facebook oldalunkat!

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

(2) Hozzászólás

 1. Szentjóbi Jánosné says:

  Sziasztok! Az életfa kötésmintával kapcsolatba lenne kérdésem.
  A páratlan oldalak fordítottak? A mintarajz 13. sorától minden második sor üresen van hagyva, ez azt jelenti, hogy ott simán kell kötni?
  1-13 sorig csak a színe sorok vannak jelölve?
  Köszi a választ
  Üdv Marika

  1. Klára says:

   Már régen kötöttem ezt a mintát, de most megnéztem a sémát és én is úgy értelmezem, ahogy Ön is írta. A jelen a munka színén vannak, a fonák oldalon fordítottan kötjük a szemeket folyamatosan, a séma a munka színét mutatja, az alsó felében nincsenek fektüntetve a páros sorok (azaz a fonák oldal) és a felső felében a páros sorok is fel vannak tüntetve, de a munka színén, azaz ugyanúgy fordítottan kötjük a fonák oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük