Gyerek ruhák, sapkák, sálak

Gyerek mellény kötésminta

V-nyakú gyerek mellény kötésminta leírás.

A leírás 98-as méretre készült, kisebb vagy nagyobb méretet arányosan kötünk.

Hozzávalók a gyerek mellény kötéshez: 250 gramm fonal (60% gyapjú, 40% akril, 100 gramm/200 m), 2.5-ös és 3-as kötőtű.

Kötéspróba: 10×10 cm = 25,5 szem és 32 sor.

Kötésminták:

Patentminta: 1 sima, 1 fordított.

Fantáziaminta: a séma szerint kötjük.

Gyerek mellény kötés leírás

Háta: 2.5-ös tűvel felszedünk 90 szemet és 3 cm-t kötünk patentmintával, közben az utolsó sorban egyenletesen elosztva 10 szemet szaporítunk keresztszálból (csavart szem, hogy ne legyen lyuk a szaporítás helyén) = 100 szem.

Majd 3-as tűvel folytatjuk a kötést a minta séma szerint: szélszem, 1 szem a mintaegység előtt, 4-szer megismételjük a mintaegységet, 9 szem a mintaegység után, szélszem. 38 cm-re a kezdéstől leláncoljuk a szemeket.

Eleje: ugyanúgy kötjük mint a hátát, DE! 24 cm-re a kezdéstől kettéosztjuk a kötést és mindkét felét külön fejezzük be. A nyakkivágás kialakításához minden 2. sorban összesen 26-szor fogyasztunk 1 szemet. 38.5 cm-re a kezdéstől leláncoljuk a megmaradt 24 szemet. Előbb a bal felét, majd a jobb felét ugyanúgy.

 Összeállatás: összevarrjuk a vállakat. A nyakkivágás mentén az eleje közepétől kezdve megemelünk 88 szemet és 2.5 cm-t kötünk patentmintával. Az eleje közepén varrással rögzítjük a gallér két szélét. A karöltők mentén megemelünk 86 szemet és 2 cm-t kötünk patentmintával. Összevarrjuk az oldalakat.

 


Még több kötésmintát szeretnél látni? Akkor lájkold facebook oldalunkat!

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük