Pulóverek, kardigánok

V-aria felső kötés minta leírás

V-nyakú pulóver, különleges kialakításban, fentről kötve egyben, varrás nélkül. A részletes leírás 19 oldal, videó és fázisfotókkal, PDF formátumban lehet letölteni.

 Néhány általánosság az adott modellről

 A pulóver alap jellemzői:

  • a nyakkivágás típusa: hátul kerek, elől enyhén V-nyakú kialakítás
  • a vállrész enyhén hosszított, néhány cm-el hosszabb, mint egy klasszikus pulóveren,
  • a testrésze széles (lezser, szabad szabású), az ujja enyhén szűk.

Az adott pulóvert bármilyen méretben meg lehet kötni, jól mutat a vékony és molett alkaton is. Az ujjak és a testrész hosszát tetszés szerint alakítjuk. Az ujja lehet rövid, háromnegyedes vagy hosszú. A testrésze ugyanúgy lehet rövidített vagy hosszított, pulcsi vagy tunika, de akár térdig érő ruha is. A pulóver testrésze bő szabású, ennek ellenére viselésben karcsúsít.

A pulóvert fentről lefelé haladva kötjük egybe, varrás nélkül, hosszított kerekített vállrész kialakításban, enyhén szűkített ujjakkal és széles testrésszel, körben kötéssel.

A kötés minta leírás terjedelme 19 oldal, amit PDF formátumban lehet letölteni, fázis fotók és videó segítséget is tartalmaz a részletes leírás, letöltésre hivatkozó link:

https://www.ravelry.com/patterns/library/v-aria-felso

 

A felsőt szinte bármilyen fonalból köthetjük (a csíkos részétét maradék fonalak felhasználásával is megköthetjük), legyen az téli vagy nyári, a lényeg, hogy a fonalak összhangban legyenek egymással.

A minta leírást tesztkötés keretében ellenőriztek, amit az alábbi fotók igazolnak ????

 

Az „S” méretű pulóvert 3.5-ös tűvel kötöttem, 150 gramm színátmenetes Alize Bella Batik (50 g/180 m, 100% pamut) és 100 gramm Himalaya Perlina (100g/290 m, 50% pamut, 50% akril):

Az alábbi rövid ujjú „S” méretű pulóver fonaligénye: 50 gramm viszkóz keverék fonal (a világos csíkok) és 150 gramm Drops Belle (50g/120m, 50% pamut, 33% viszkóz, 14% len):

 

(1) Hozzászólás

  1. Bellovics Ágota says:

    Kedves kotnijo!
    Körözsi Klára V-aria mintaleírását szeretném megvásárolni, de a ravelry oldalon nincs rá mód. Ebben szeretnék segítséget kérni! Köszönöm szépen. Üdv. Ági

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük