Mellények, bolerók

„Lekker” mellény kötés minta leírás

Kényelmes, de mégsem hétköznapi, egyszerű, egy pici csavarral…. A-vonalú mellény kötés minta leírása magyarul PDF formátumban.

A minta leírás terjedelme 10 oldal, tartalmaz szöveges magyarázatot, minta sémát, videó segédletet. Annak ellenére, hogy nem egy tipikus szabásvonal alapján készül, bátran ajánlom kevésbé gyakorlottaknak is, valamint tapasztalt kötőtársaim sem fognak unatkozni, hiszen, mint minden korábbi mintámban ebben is mutatok újat, mind konstrukció, mind kalkuláció téren.

A mellényt bármilyen méretben meg lehet kötni, egy nagyon egyszerű kalkuláció alapján saját méretre számoljuk ki a szemszámokat.

Fonalajánlás: bármilyen összetételű fonalból meg lehet kötni a mellényt, az a lényeg, hogy a kötött anyag lágy esésű, laza tartású, „hajlékony” legyen, azaz ne legyen merev, mert nem úgy fog állni, ahogy szeretnénk. Az eredeti mellény selyem, merinó és poliamid keverékű fonalból készült.

A mellény alap jellemzői:

  • Magas csőnyakú mellény, hátul egy kis V-alakú kivágással,
  • Lefelé haladva A-vonalban szélesedik, bő szabású,
  • Ejtett vállakkal, tágas karkivágásokkal,
  • Hossza lehet bármilyen, derékig, csípőig vagy akár térdig érő is.

A mellényt fentről lefelé haladva kötjük egybe, ejtett, A-vonalú vállrész kialakításban, enyhén szélesedő testrésszel.

A magyar nyelvű részlete minta leírást az alábbi linkre kattintva lehet megvásárolni: https://www.ravelry.com/patterns/library/lekker-melleny

Galéria:

A tesztkötés alatt készült darabok:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük