Mellények, bolerók

Pehelyfelhő felső kötés minta leírás

Aszimmetrikus mintával kötött mellény, egyenes vonalú, lezser szabású.
A mellényt lentről felfelé haladva kötjük síkban, előbb a hátát, majd az elejét. A vállvonalakat és a nyakkivágást rövidített sorokkal alakitjuk, a vállvonalakat három tűs összekötéssel kötjük össze (varrás helyett), az oldlakat varrjuk, a nyakkivágást körbekötjük 2 szemes Í-cord zsinórral.

A felsőt bármilyen méretben meg lehet kötni, a leírásban részeltesen le van írva, hogyan számoljuk kis saját méretre a szemszámokat.

A részletes magyar nyelvű leírás terjedelme 13 oldal, képeket és videókat is tartalmaz (minden műveletet videóban is mutatok), az azsúr mintát rajz alapján kötjük.

Fonalajánlás: 1 szál Drops Brushed Alapaka Silc és 1 szál Drops Lace fonal vagy bármilyen más bolyhos fonal, ami ugyanilyen kötéspróbát és kötésképet ad (pl. moher fonal).

  • Mérettől függően 700 (S) – 1200 (XL) méter fonal. A fonal mennyiséget egyénileg állapítjuk meg, amiben a fonalon található címke segíthet vagy tapasztalatból megsaccoljuk, mennyi fonalra lesz szükség (a leírásban szereplő példadarab fonal igénye 4 gomolyag Drops Brushed Alapaka Silc és 1,5 gombolyag Drops Lace foanl, összesen 200 gramm, S méret, nagyjából 700 méter).
  • A fonalhoz méretben passzoló számú körkötőtű, + egy számmal kisebb kötőtű a passzé és a nyakkivágás kötéséhez (a példában bemutatott darabot, 4-es és 5-ös tűvel kötöttem).

A minta leírást PDF formátumban lehet megvásárolni, az alábbi linkre kattintva: https://www.ravelry.com/patterns/library/pehelyfelho-felso

A minta leírást tesztkötés keretében kezdők és haladók is ellenőriztek, amit az alábbi fotók igazolnak:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük