Sapkák, fejpántok

„Télvarázs” sapka és körsál kötés minta leírás

„Télvarázs” sapka és körsál kötés minta magyar nyelvű leírása . A sapkát és a sálat is körben kötjük, lentről felfelé haladva, a csavart mintát minta rajz alapján kötjük.

A részletes magyar nyelvű minta leírás a minta a következő fejkörméretekre készült: 50-53 cm / 54-56 cm / 57-60 cm. A leírás képet és videó segédletet is tartalmaz.

Hozzávalók a kötéshez:

  • 80-100 gramm Drops Merino Extra Fine vagy más hasonló paraméterű fonal (105 méter/50 gramm), nagyobb mérethez arányosan több.

Megjegyzés: a sapkát bármilyen középvastag fonalból meg lehet kötni, amivel kijön a megadott kötéspróba.

A fonalválasztást illetően baby wool, merinó vagy alpaka gyapjút ajánlok, a fonal ne legyen nagyon vékony, mert nem lesz meg a kellő tartása a sapkának, ha vékonyszálú a kiválasztott fonal, nyugodtan fogjon össze két szálat, a színeket tetszés szerint mindenki maga választja ki.

  • Fonalhoz és kötéspróbához passzoló számú körkötőtű, + 1 db egy számmal kisebb körkötőtű (a leírásban szereplő sapkát 3,5 és 4-es tűvel kötöttem).
  • Aki nem a „Magic loop” technikát alkalmazza, zoknikötőtű.
  • Mérőszalag cm-ben
  • Olló
  • Szemjelölő

A mintát a következő linkre kattintva lehet megvásárolni: https://www.ravelry.com/patterns/library/telvarazs-sapka-es-korsal

Kezdőknek is ajánlom a mintát, a tesztelők közül néhányan most kötöttek először sapkát, illetve most kötöttek először körben. Mindenkinek sikerült megkötni a sapka sál szetett, amit a képek is igazolnak:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük